Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΜΕ ΡΩΣΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ «ΚΑΤΕΒΗΚΕ» ΤΟ RQ-170 ΣΤΟ ΙΡΑΝ



Σύμφωνα με την εφημερίδα «Rus Vzglad», το Ιράν κατέβασε χωρίς ζημιά το αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος RQ-170 χάρη στον σταθμό ηλεκτρονικού πολέμου «1L222 Avtobaza» που έδωσε στις αρχές Νοεμβρίου η Ρωσία στο Ιράν.
Όπως έχει ανακοινωθεί από την Τεχεράνη, οι μονάδες της ηλεκτρονικού πολέμου είχαν καταφέρει να προσγειώσουν στο ιρανικό έδαφος το αεροσκάφος, χωρίς σημαντικές ζημιές.
aero_usa-3-naiΤην πρόθεση του Ιράν να αντιγράψει το αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, που αναχαίτισε την περασμένη εβδομάδα, και να εξοπλίσει με αυτό τις δυνάμεις του, εξέφρασε στην κρατική τηλεόραση Ιρανός αξιωματούχος.
«Βαίνουμε προς την ολοκλήρωση της αποκρυπτογράφησης των κωδικών του μη επανδρωμένου αεροσκάφους τύπου RQ-170 και το προσεχές στάδιο θα είναι η αναπαραγωγή του», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο Παρβίζ Σορουρί, αξιωματούχος της κοινοβουλευτικής υποεπιτροπής για την ιρανική εθνική ασφάλεια.
»Στο προσεχές μέλλον θα είμαστε ικανοί να το παράγουμε εν σειρά», προσέθεσε, σημειώνοντας πως η ιρανική εκδοχή "θα υπερτερεί" μάλιστα του αμερικανικού. «Όταν σπάσουμε τους κωδικούς, θα αποκτήσουμε σημαντικές πληροφορίες όσον αφορά τις αμερικανικές τεχνικές κατασκοπείας», σημείωσε και κατέληξε: «Δεν μπορώ να πω πότε θα γίνει αυτό, αλλά βρισκόμαστε σε καλό δρόμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...