Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Αεροναυτική δύναμη έτοιμη για πόλεμο, στέλνει η Κίνα


Image
Ύστερα από μήνες έντασης με τις Φιλιππίνες γύρω από τη διαφιλονικούμενη ατόλλη  Scarborough η Κίνα αποφάσισε να στείλει ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις στην περιοχή.
Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο ABS πληροφορίες από το κινεζικό υπουργείο Άμυνας αναφέρουν ότι το Πεκίνο αποφάσισε την αποστολή αεροναυτικής δύναμης με στόχο την προστασία των κινεζικών συμφερόντων στην περιοχή.
Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας Geng Yansheng δήλωσε σχετικά: «Η Κίνα πρόκειται με αποφασιστικότητα να αντιτεθεί στην οποιαδήποτε προκλητική συμπεριφορά “από άλλες χώρες οι οποίες διεκδικούν κυριαρχικά δικαιώματα στις νησίδες Spratlys” (σημ. σύμπλεγμα που βρίσκεται και η ατόλλη Scarborough στη νότια κινεζική θάλασσα).
Για να προστατέψουμε την εθνική μας ακεραιότητα και τα συμφέροντά μας στην ασφάλεια της χώρας μας η κινεζική στρατιωτική ηγεσία ήδη έχει δημιουργήσει μια στρατιωτική έτοιμη για μάχη δύναμη για περιπολίες σε θαλάσσιες περιοχές κάτω από τον έλεγχό μας.Η απόφαση των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων στην υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων είναι σταθερή και αταλάντευτη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Αμύνης.
Η κινεζική αεροναυτική δύναμη έχει ήδη αποπλεύσει για τη διαφιλονικούμενη περιοχή με τις Φιλιππίνες, αλλά το θέμα γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον με την κοινή άσκηση που έχουν εξαγγείλει οι ναυτικές δυνάμεις των Φιλιππίνων και των ΗΠΑ, ναυτικά γυμνάσια που θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Ιουλίου και θα διεξαχθούν στη γενικότερη περιοχή της νότιας κινεζικής θάλασσας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...