Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ


adelfoi_mousoul-4-naiΑφού μάλλον απερίσκεπτα υπέθαλψαν αντιδράσεις και εξεγέρσεις που καλύφθηκαν υπό το μανδύα της αραβικής «άνοιξης», τώρα “τρέχουν” για να βάλουν φραγμό στην νέα απειλή την οποία θεωρούν πιο επικίνδυνη ,ακόμη και από τα πυρηνικά του Ιράν. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την εξάπλωση των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στη συνάντηση που είχε με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μ. Νετανιάχου δεν έκρυψε την ανησυχία του. Οι ισλαμιστές κερδίζουν παντού τις εκλογές. Τελευταία η Αίγυπτος και όλα δείχνουν ότι αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσει και η Συρία. Ο Πούτιν δεν δίστασε να πει ότι αυτή η εξάπλωση “είναι μια απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα που ανταγωνίζεται ακόμη και αυτή των πυρηνικών όπλων του Ιράν”.
Ο Πούτιν δεν εκφράζει αυτές τις ανησυχίες μόνο για τη Συρία. Ανησυχεί ότι η “φωτιά” μπορεί να φθάσει στη πόρτα του με την αφύπνιση του ριζοσπαστικού Ισλάμ στην περιοχή του Καυκάσου. Το Ισραήλ ασφαλώς και ανησυχεί και οι λόγοι είναι ευνόητοι. Θα βρεθεί περικυκλωμένο από χώρες στις οποίες ισλαμιστές θα κυριαρχούν. Αισθάνεται δικαιωμένο για τη πρόβλεψή του, ότι “η αραβική άνοιξη θα οδηγήσει σε ισλαμικό χειμώνα”.
Αλλά η επιβεβαίωση δεν αρκεί για να λύσει το πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...