Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Κάτι ετοιμάζουν...



Προετοιμάζουν συντονισμένη παρέμβαση τα ευρωπαϊκά κράτη με την στήριξη της ΕΚΤ ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους και να προστατευθεί η Ισπανία – Το μπαράζ των πολιτικών επαφών και τα μηνύματα Draghi και Junker δείχνουν ότι
κάτι ετοιμάζουν.

Δεν είναι τυχαίο το ηχηρό μήνυμα προς τους πολιτικούς της Ευρώπης να αναλάβουν δράση που στέλνει ο επικεφαλής του Eurogroup Jean-Claude Juncker καθώς ο κίνδυνος κατάρρευσης της ΕΕ και του ευρώ πλέον είναι πολύ μεγάλος.
Σε συνέντευξη του στην Sueddeutsche Zeitung τονίζει ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Ιταλός Πρωθυπουργός κ. Μάριο Μόντι σε κοινή ανακοίνωση τους ανέφεραν ότι θα κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν τη ζώνη του ευρώ και να εφαρμοστούν ταχύτατα τα μέτρα που συμφωνήθηκαν από τους Ευρωπαίους ηγέτες τον Ιούνιο.

Μέρκελ και Μόντι προέβησαν σε αυτές τις δηλώσεις λίγο μετά την επικοινωνία Μέρκελ με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και βεβαίως τις δηλώσεις του Μ Ντράγκι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν περάσει στην αντεπίθεση τις τελευταίες ημέρες, υπογραμμίζοντας την δέσμευσή τους για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης και ζητούν να αποκατασταθεί η ηρεμία μετά από μια εβδομάδα κατά την οποία οι αποδόσεις των Ισπανικών ομολόγων κινήθηκαν σε ιστορικά υψηλά ενώ η Ελλάδα εμφανίζεται ότι δεν είναι σε θέση να τιμήσει τους όρους διάσωσης της και θα μπορούσε να βγεί από το ευρώ.

Η Ισπανία βρίσκεται σε απόλυτη προτεραιότητα και προφανώς θα δοθεί μάχη να προστατευθεί.

Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν συμφωνήσει για τα περισσότερα μέτρα λιτότητας που απαιτούνται από τους πιστωτές, ενώ γίνεται προσπάθεια να εξοικονομηθούν και 1,5 δις ευρώ.

Οι πολιτικοί εργάζονται για την "τελευταία ευκαιρία" στην Ελλάδα ώστε να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, με την ΕΚΤ και τις εθνικές κεντρικές τράπεζες να συμμετάσχουν σε ένα νέο haircut στα ελληνικά ομόλογα.
Σε αυτή την σχεδιαζόμενη παρέμβαση τον πρώτο λόγο και ρόλο θα έχει η ΕΚΤ.




ΠΗΓΗ:  http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/07/blog-post_4494.html#ixzz22CxIZ8MY



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...