Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Προσφυγές Σκοπιανών κατά Ελλάδος!! Απαιτούν, λένε, να επιστραφούν οι περιουσίες στους ''εκδιωχθέντες Μακεδόνες''...!!!



Μια περίεργη κίνηση κατά της Ελλάδος βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με ηλεκτρονική καταχώριση της Deutsche Welle (DW), ο Πρόεδρος της «Ένωσης Οργανώσεων των εθνικής καταγωγής Μακεδόνων, απελαθέντων από την Ελλάδα», Νίκολα Κοστούρσκι, σε δηλώσεις του...
(στην DW) τονίζει πως «οι εκδιωχθέντες από την Ελλάδα Μακεδόνες» δεν αποποιούνται των αιτημάτων τους για την επιστροφή των περιουσιών τους και θα επιμείνουν «μέχρι τέλους»


«Έχει συσταθεί επιτροπή η οποία έχει αναθέσει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και τη μέριμνα για την επιστροφή των περιουσιών των «Μακεδόνων που κατάγονται από την Αιγαιατική Μακεδονία» σε δικηγορικό γραφείο. Έχουν επιλεγεί 50 υποθέσεις με όλα τα απαραίτητα έγγραφα, που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές, και έχουν προωθηθεί εκεί προκειμένου να εξεταστούν.
 


» Είναι ένα επίπονο έργο το οποίο θα διαρκέσει χρόνια. Μέχρι τώρα, από τη στιγμή που η όλη υπόθεση ανατέθηκε σε δικηγορικό γραφείο, πριν από δύο χρόνια, δεν υπάρχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα».
 

Στην ερώτηση γιατί δεν υπάρχει πρόοδος, ο κ. Κοστούρσκι απαντά: «Έτσι λειτουργούν τα ελληνικά δικαστήρια. Παρελκύουν τη διαδικασία. Ακόμη και αν αυτή φθάσει τελικά στο Ανώτατο Δικαστήριο (σ.σ. Άρειο Πάγο), θα περάσουν χρόνια». Ο ίδιος δεν πιστεύει ότι η διαδικασία στην Ελλάδα θα αποφέρει αποτελέσματα, ωστόσο ελπίζει:
 

«Ελπίζουμε ότι με την ένταξη της ‘Μακεδονίας’ στην ΕΕ, όταν θα καταστεί ισότιμο με την Ελλάδα μέλος και όταν θα μπορούμε όλοι να πάμε εκεί και πάρουμε πιστοποιητικά γεννήσεως, θα τα καταφέρουμε. Νομίζω πως κάποια μέρα η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να καταργήσει τους διακριτικούς νόμους».
 

Liako.gr

http://www.eleysis-ellinwn.gr/2012/08/blog-post_9561.html#more

http://www.katohika.gr/2012/08/blog-post_7992.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...