Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Σύννεφο πλάσματος στον Ήλιο




Τις τελευταίες μέρες, ερασιτέχνες αστρονόμοι παρακολουθούν ένα μεγάλο σύννεφο πλάσματος να αιωρείται πάνω από τον ανατολικό ορίζοντα του Ήλιου. 
Πόσο μεγάλο είναι αυτό; 
Κοιτάξτε την εικόνα που τραβήχτηκε χθες για να δείτε το ...

μέγεθος των πραγμάτων


Γη και Σελήνη είναι στη σωστή απόσταση μεταξύ τους: 384.400 χιλιόμετρα,για να καταλάβετε σε κλίμακα ότι αυτή  η προεξοχή στον Ήλιο είναι μία μεγάλη προεξοχή.

Το σύννεφο κρατιέται ψηλά από τα Ηλιακά μαγνητικά πεδία, αν αυτά τα πεδία είναι ασταθής τότε το νέφος θα μπορούσε να καταρρεύσει, χτυπώντας την αστρική επιφάνεια και να παράγει μια φωτοβολίδα Hyder.

Τι είναι μια φωτοβολίδα Hyder ;
Φωτοβολίδες είναι έντονες λαμπρότητες που συμβαίνουν στον τομέα της ηλιακής χρωμόσφαιρας. Οι Φωτοβολίδες παρατηρούνται συνήθως από τη Γη και είναι (Εκλάμψεις που έχουν ξαφνικά ξεσπάσματα,και ακτίνες Χ  φάσματος).

Οι περισσότερες εκλάμψεις εμφανίζονται γύρω από τις ενεργές περιοχές που σχετίζονται με τις ομάδες των Ηλιακών κηλίδων. Ωστόσο, μερικές φορές μια φωτοβολίδα (ξαφνική λάμψη) παρατηρείται πολύ μακριά από μια ενεργή περιοχή ή ομάδα ηλιακών κηλίδων. Αυτές οι φωτοβολίδες σχετίζονται σταθερά με την ξαφνική εξαφάνιση ενός μεγάλου ηλιακού σκούρου νήματος, και ονομάζονται Hyder φωτοβολίδες. 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...