Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ LOS ANGELES | ELEUSIS

E S C A P E
FROM L.A.
 Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ 2013!


  Πολλές φορές τα πεφωτισμένα  σχέδια τους γράφονται στο χαρτί, πριν αυτά πραγματοποιηθούν, με την εξέλιξη όμως της τεχνολογίας των μέσων γενικά το χαρτί μπορεί να μετατραπεί σε κινηματογραφικό πανί η σε οθόνη .

Είναι αμέτρητες οι κινηματογραφικές παραγωγές...
οι οποίες  σε μικρό η σε μεγαλύτερο διάστημα επαληθεύτηκαν.


Είναι αμέτρητες οι ταινίες οι οποίες περνάνε μηνύματα η στο απλό θεατή η στον ψαγμένο υποκόμο της Υπεροντότητας της Πληροφορίας.Αρκεί άπλα ένας από τους υποχθόνιους Κρόνιους συντελεστές να παρέμβει σε αυτήν την ταινία και το αποτέλεσμα το οποίο θέλουν έχει εκτελεστεί. Μπορεί να είναι μία σκηνή μπορεί να είναι ένα απλό πλάνο Frame , μπορεί να εςίναι το ίδιο το π σενάριο, μπορεί να είναι ένα ηχητικό σημείο της μουσικής Soundtrack της ταινίας , μπορεί να είναι το ενδυματολογικό, μπορεί το μακιγιάζ, μπορεί η οπτική γωνία, τα πάντα μπορούν να παίξουν μεγάλη σημασία στο αποτέλεσμα και τον σκοπό του μηνύματος.



Η Πρώτη ταινία με τίτλο  ESCAPE FROM N.Y. 
To 1981 είκοσι χρόνια πριν, από το τρομερό γεγονός των δίδυμων Πύργων της Νέας Υόρκης,  είχε περάσει το μήνυμα , είχε γυριστεί η σκηνη της ταινίας.
Μια σκηνή η οποία για χρόνια παρέμενε μια σκηνή επιστημονικής φαντασίας, και στην πορεία επαληθεύτηκε και μετατράπηκε σε μία σκηνή της αχαλίνωτης πραγματικότητας. Το μήνυμα όμως και η εικόνα είχε περάσει στο υποσυνείδητο και στο συνειδητό του κοινού.




Και στις δύο ταινίες πρωταγωνιστής είναι ο Κερτ Ράσελ, ο οποίος υποδύεται τον Σνέικ, και έχει πάντα το ένα μάτι κλειστό ( ILLUMINATI



Υπόθεση: Βρισκόμαστε στο 1997 και η Νέα Υόρκη είναι μια φυλακή υψίστης ασφαλείας. Η πόλη, εγκαταλελειμμένη από τους κατοίκους της, κατοικείται από 3 εκατομμύρια διεφθαρμένους εγκληματίες οι οποίοι αιχμαλωτίζουν τον Πρόεδρο των Η.Π.Α όταν το αεροπλάνο του πέφτει μέσα στη πόλη. 
Σκηνοθεσία: John Carpenter 
Σενάριο: John Carpenter, Nick Castle 
Cast: Kurt Russell (Snake Plissken), Lee Van Cleef (Hauk), Ernest Borgnine (Cabbie),Donald Pleasence (πρόεδρος των Η.Π.Α.),Isaac Hayes (ο Δούκας), Adrienne Barbeau (Maggie), Harry Dean Stanton (Brain), Tom Atkins (Rehme),Charles Cyphers (υπουργός εξωτερικών)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ



ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΗ ΣΚΗΝΗ 





Δευτερη ταινία : ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ LOS ANGELES




Ο Τίτλος  της ταινίας έχει αλλάξει  στην   κατάληξη  στον προσδιορισμό ίσως του τόπου οπού θα γίνει η σκήνη,η Νέα Υόρκη έγινε Λ.Α . Το σημαντικό κομμάτι είναι σε αυτήν την δεύτερη ταινία το σενάριο, και το όλο στήσιμο  της ταινίας. 
Μπορεί  να είναι λοιπόν το σίκουελ του φουτουριστικού b-movie «Απόδραση από τη Νέα Υόρκη», επίσης σκηνοθετημένο από τον Τζον Κάρπεντερ. Και ο Κερτ Ράσελ να ενσαρκώνει για μια ακόμη φορά τον κυνικό αντιήρωα Σνέικ Πλίσκεν έχοντας στο πλάι του σημαντικούς ηθοποιούς του αμερικανικού ανεξάρτητου κινηματογράφου όπως τον Στιβ Μπουσέμι, την Παμ Γκρίερ και τον Μπρους Κάμπελ. όμως ο τίτλός έχει αλλάξει το ίδιο και το μέρος της υπόθεσης. 

Έτος:1996
Διάρκεια:110 λεπτά
Κατηγορία:Περιπέτειες
Πρωταγωνιστές: Κερτ Ράσελ, Στιβ Μπουσέμι, Τζέι Λάνγκερ, Στέισι Κιτς, Παμ Γκρίερ, Μπρους Κάμπελ
Σκηνοθεσία:Τζον Κάρπεντερ


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ 
ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ 2013 !!!


ΥΠΟΘΕΣΗ: Έτος 2013. Στις ΗΠΑ όσοι πολίτες δεν συμμορφώνονται στις επιταγές των νέων νόμων (όπως η αυστηρή απαγόρευση του καπνίσματος, της κρεατοφαγίας και των... μουσουλμάνων στη Νότια Ντακότα!) μεταφέρονται στο Λος Άντζελες, που μετά έναν καταστροφικό σεισμό αποκόπηκε από την ηπειρωτική χώρα. Τώρα πια το Λος Άντζελες είναι ένα νησί, που οι Αρχές το μετέτρεψαν σε μια τεράστια πόλη – φυλακή. Τα πράγματα παίρνουν απρόσμενη τροπή όταν η κόρη του Προέδρου της χώρας στρέφεται κατά του αυταρχικού καθεστώτος και ενώνει τις δυνάμεις της με μια ομάδα αντιστασιακών αφού πρώτα κλέβει από τον πατέρα της το «μαύρο κουτί», έναν εκρηκτικό μηχανισμό. Ο Σνέικ Πλίσκεν αποφυλακίζεται για μια ακόμη φορά και αναλαμβάνει την αποστολή να μπει στο Λος Άντζελες, να δολοφονήσει την κόρη του Προέδρου και να φέρει πίσω το «μαύρο κουτί». Μόνο που πρώτα εισάγουν στον οργανισμό του ένα δηλητήριο με την προϋπόθεση να φέρει εις πέρας την αποστολή μόλις σε μερικές ώρες! Αλλιώς οι συνέπειες θα είναι θανατηφόρες. Μια κούρσα ενάντια στο Χρόνο μόλις αρχίζει για τον Σνέικ Πλίσκεν...





ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ






1 σχόλιο:

  1. Τέλεια η έρευνα και το άρθρο σας, παρα πολυ καλη ανάλυση και αποψη για το θέμα αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...